Întoarce spatele răcelii
și gripei, cu Carmol

Răceala și gripa, cele mai răspândite afecțiuni la nivel mondial, sunt infecții ale sistemului respirator. Sistemul imunitar eliberează în organism substanțe chimice precum anticorpi, histamine, citokine și interleukine care ajută celulele albe în lupta împotriva infecției, dar care pot cauza senzația de durere musculară sau articulară.

Răceala și gripa pot prezenta simptome severe atât în cazul copiilor, cât și al adulților, însă febra, tusea și durerea musculară generalizată sunt cele mai frecvente simptome.

Când ești răcit sau ai gripă, substanțe chimice naturale sunt eliberate în organism pentru a-l ajuta să lupte împotriva infecției. Durerile musculare sunt produse de acest răspuns imunitar. Deși s-ar putea să nu se simtă așa, durerile corporale sunt un semn bun, deoarece corpul tău face ceea ce ar trebui să facă pentru a te ajuta să te simți mai bine.

Carmol, alegerea complementară în accelerarea procesului de vindecare a simptomelor de răceală și gripă

Un masaj cu Carmol probabil că nu îți va vindeca răceala sau gripa peste noapte, dar te poate ajuta să te refaci mai repede. Pe lângă ameliorarea durerilor corporale, terapia prin masaj poate reduce nivelul de cortizol, un hormon de stres care slăbește imunitatea prin afectarea anumitor celule albe din sânge care luptă împotriva infecțiilor.

În plus, masajul cu loțiuni de calmare, precum Carmol, poate îmbunătăți fluxul sanguin și îți poate reduce durerile. Reține totuși că virusurile gripei sunt contagioase, iar oricine îți va face un masaj ar putea fi pus în pericol.